Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. 6. 2017

Předsudek: Blondýny jsou hloupé

Tohle je hodně osobní téma. Já sama totiž patřím mezi pravé blondýny. Aspoň teda geneticky,  jinak už tomu pár let trochu pomáhám za asistence své kadeřnice. Je to předsudek, na jehož základě vzniklo mnoho anekdot, které sama ráda vyprávím. Má oblíbená je ta, kdy se ptá jedna blondýna v autobuse řidiče: "Dostanu se tímhle spojem na Černý Most?" Řidič přitaká a další blondýna se zeptá. "A já?". (Tohle se určitě stalo:-))
Nevím kdy a kde tento předsudek vznikl, ale není pravdivý. Znám mnoho chytrých blondýnek. Pravých i nepravých. Ta hluboká pravda je však někde jinde.
Všechny blondýny (a zejména ty chytřejší) tohoto přesudku zneužívají! Pokud se jim něco nepovede, nebo chtějí odlehčit situaci, svedou svou chybičku či omyl na svoji barvu a defacto se tím omlouvají. "Sorry já jsem jen blondýna!" Dá se na to uhrát sleva, pomoc s autem a nebo odpuštění pokuty. Mám známou co vjela s kamarádkou (rovněž blond) v centru Prahy do pěší zóny a policajt jim to odpustil, protože to uhrály na blondýny, které nevěděly, jak se mají dostat tam kam chtějí. Ony moc dobře věděly, že to přes pěší zónu nemusí objíždět. 

Blondýny (tedy určitě ne všechny) nejsou hloupé, blondýny jsou mazané! devil

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář